Китайські інвестори компанії «Мотор Січ» позиваються до України в міжнародному арбітражі

Китайські інвестори компанії «Мотор Січ» позиваються до України в міжнародному арбітражі.

«5 грудня 2020 року китайські інвестори ПАТ «Мотор Cіч» направили українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна відповідно до угоди між урядом України та урядом КНР про заохочення і взаємний захист інвестицій», – повідомили в українській компанії DCH.

Запорізька «Мотор Січ» у фотографіях

ФОТОГАЛЕРЕЯ:

Запорізька «Мотор Січ» у фотографіях

«Мотор Січ» – один із найбільших світових виробників авіадвигунів та промислових газотурбінних установок

ПАТ «Мотор Січ» – один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Компанія постачає продукцію більш ніж у 100 країн світу. Коли стало відомо про продаж більш ніж половини акцій компанії китайським інвесторам, це викликало занепокоєння США, на тлі погіршення американсько-китайських відносин.

Акції підприємства «Мотор Січ», продані китайським інвесторам, перебувають під арештом із квітня 2018 року за клопотанням слідчого СБУ з метою збереження речових доказів у порушеній у липні 2017 року кримінальній справі. До цього китайські інвестори мали домовленість про спільну концентрацію акцій компанії з державним концерном «Укроборонпром»: він мав отримати близько 25% акцій, китайський інвестор – сконцентрувати понад 50%. Наразі українська та китайська сторони називають ту угоду неактуальною.

«Мотор Січ»: що у Запоріжжі очікують від зміни власника заводу? (опитування)

Будь ласка, зачекайте

Отримати Adobe Flash Player

Embed

share

«Мотор Січ»: що у Запоріжжі очікують від зміни власника заводу? (опитування)

Embed

share

The code has been copied to your clipboard.

width

px

height

px

The URL has been copied to your clipboard

No media source currently available

0:00

0:02:36

0:00

ЗАВАНТАЖИТИ

4 серпня 2020 року китайська компанія Skyrizon відкликала з Антимонопольного комітету заявку на концентрацію активів, яку вона раніше подавала разом із ДК «Укроборонпром». Того ж дня китайська Skyrizon і українська DCH Олександра Ярославського домовилися про співпрацю і подали нову спільну заявку до Антимонопольного комітету України про намір сконцентрувати активи «Мотор Січі».

4 вересня китайські інвестори ПАТ «Мотор Січ» направили Міністерству юстиції України повідомлення про інвестиційну суперечку з вимогою про відшкодувати 3,5 мільярда доларів, зафіксувавши свій намір звернутися до міжнародного арбітражу.

Читай нас в Google News

Підписатися

Ще новини

Leave a Comment